ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ Η ΑΓΩΓΗ ΜΑΣ  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤτΕ

 

Η Δίκη που πρέπει να κερδίσει ο ΕΔΟΕΑΠ

                            

Όλο το κείμενο της από το 2012  τεκμηριωμένης Προσφυγής μας κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, που πρόκειται να εκδικαστεί .

                                                                        Αθήνα 2-2-2015

Συνάδελφοι,

Στις 21 Ιανουαρίου και λόγω εκλογών αναβλήθηκε η εκδίκαση της αγωγής  την οποία ,  ενωμένη  και ομόφωνα, η Διοίκηση Σπανοπούλου κατέθεσε το 2012 κατά της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος διεκδικώντας ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ τα 90 από τα 115 εκατομμύρια ευρώ που  στις 9 Μαρτίου 2012 παραδόθηκαν στο εγκληματικό κούρεμα του συνόλου της ασφαλιστικής περιουσίας όλων των ελλήνων. 

  • Η διαφορά των 25.000.000 είναι αυτά που κάποιοι διατεταγμένα και προδοτικά , αποδεχόμενοι το… πρώτο, ονομάζουν “ δεύτερο κούρεμα ” των χρημάτων μας!!!
  • Είναι οι  αναλήψεις μετά το PSI πάνω στις οποίες σπεκουλάρησε εναντίον μας η Διοίκηση Προβόπουλου, και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της.
  • Είναι τα 25 από τα 59 εκατομμύρια που παραδώσαμε για φάρμακα και συντάξεις , ως ‘‘κουμπαρά‘‘ ΕΔΟΕΑΠ  στη Διοίκηση Σόμπολου,  ο οποίος σε δυο χρόνια , με  ασυγχώρητη αδράνεια και ανευθυνότητα φρόντισε να μη μείνει ούτε το 13 από αυτά . ( Παραδίδει  23,5 εκατ. ευρώ έλλειμμα το 2013 και 15,5 εκατ. ευρώ έλλειμμα το 2014… ) 

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτές τις αναλήψεις των 25 εκατ.  δεν θα μπορούσε ποτέ να κατατεθεί , όπως και έγινε , νομικά ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και σε  ισχυρή πραγματολογική βάση,  η αγωγή μας κατά της ΤτΕ . 

Σήμερα χάρη σ αυτή την αγωγή έχουμε τη μόνη ισχυρή και βάσιμη ελπίδα να κερδίσουμε  στη δίκαιη διεκδίκηση της επιστροφής των κλεμμένων αποθεματικών μας και να στηρίξουμε τη ζωή του ΕΔΟΕΑΠ σήμερα και αύριο για όλους τους ασφαλισμένους του. 

Η επικείμενη  δίκη του ΕΔΟΕΑΠ κατά της ΤτΕ είναι η δίκη που πρέπει όλοι μαζί  να κερδίσουμε ιδιαίτερα τώρα που η νέα διακυβέρνηση της χώρας δείχνει να κατανοεί  και να θέλει να επουλώσει  τις πληγές  από το  βαθύ τραύμα στη βιωσιμότητα του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας προτού  να γίνει θανατηφόρα ….

Η αγωγή αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που κατατέθηκε στην Ελλάδα στα αστικά δικαστήρια από Ασφαλιστικό Οργανισμό  κατά της από το 1997  μέχρι το 2012 αδιαφανούς, παράνομης και καταχρηστικής διαχείρισης των αποθεματικών μας από την ΤτΕ  και της μονομερούς απόφασης της Διοίκησης Προβόπουλου να τα παραδώσει στον Καιάδα των απαιτήσεων των δανειστών.

Η αλήθεια είναι ότι οι συγκυβερνώντες τον Μάρτιο του 2012 με το πρόσχημα της σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας, δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Κοινωνικό Ασφαλιστικό σύστημα της χώρας , το φάρμακο και τη σύνταξη όλων των ελλήνων.

Για την αντίσταση μας στο  έγκλημα της 9ης Μαρτίου 2012 , ως Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ χτυπηθήκαμε άσχημα και  συκοφαντηθήκαμε ανήθικα.

Από τότε γίναμε στόχος εκείνων που υπηρετώντας πολιτικά, οικονομικά, εργοδοτικά ,παραταξιακά, αλλά και προσωπικά   συμφέροντα προσπάθησαν με εισαγγελικές και πειθαρχικές διώξεις να μας εμποδίσουν και να  μας κάμψουν. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ !

Σπανοπούλου, Δεμερτζής,  Τσούτσιας,  Δελβινιώτη, Βλαβιανός Νεστορίδης , Καταιφτσής, Μυλωνάς,Παπατόλια δεσμευτήκαμε

δημόσια ότι, θα υποβάλουμε αγωγή κατά της ΤτΕ, θα πάρουμε μέτρα για την ανακούφιση των Κοινωνικά αδύναμων συναδέλφων μας και θα παραιτηθούμε μετά τον έλεγχο της διαχείρισης των αποθεματικών μας  από τις ΕΝΩΣΕΙΣ.Και το πράξαμε τηρώντας τις δεσμεύσεις μας. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πέσαμε όπως ήθελαν στη ΓΣ τον Ιούνιο του 2012.

Παραιτηθήκαμε όλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τηn ανεύθυνη στάση της  ΕΣΗΕΑ απέναντι στον ΕΔΟΕΑΠ.

Η αλήθεια είναι ότι  είμαι πολύ περήφανη που αυτή η μοναδική αγωγή  ελπίδας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ φέρει την  υπογραφή μου ως προέδρου του  ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ .

Τι κι αν κυνηγήθηκα και συκοφαντήθηκα άδικα χωρίς τίποτε να αποδείξουν ; Δύο χρόνια τώρα στέκομαι όρθια για τη στιγμή που θα συζητηθεί στο ακροατήριο ενώπιον της Δικαιοσύνης  αυτή η αγωγή  κατά της ΤτΕ και για την υπεράσπιση  του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και για την τιμή και την υπόληψη μου.

Όμως συνάδελφοι η αλήθεια, επίσης, είναι ότι  η  ρευστότητα του ΕΔΟΕΑΠ μηδενίζεται το Μάρτιο και η όποια Διοίκηση  οφείλει να ρευστοποιήσει ,σε όποια καταβαραθρωμένη τιμή ,ελληνικά ομόλογα   και όποιο  ασημικό έχει το Ταμείο, για να πληρώσει συντάξεις και φάρμακα. Ο Χρόνος τελείωσε!

Σε δραματική σύσκεψη που συγκάλεσε ο ΕΔΟΕΑΠ τον  Δεκέμβριο, παρουσία  μελών  των ΔΣ  όλων των ΕΝΩΣΕΩΝ ήμουν η μόνη που πρότεινα ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  στις 17 Ιανουαρίου ώστε:

  • να ενημερωθεί ο Κλάδος για τη δραματική κατάσταση,
  • να κατατεθούν προτάσεις και
  • να  ληφθούν  οι αποφάσεις από τα ίδια τα μέλη.

Πρότεινα, ακόμη, ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ για το 2015 χωρίς ελλείμματα, με 31 εκατομμύρια έσοδα  και 31 εκατομμύρια έξοδα χωρίς καμία μείωση των επικουρικών συντάξεων.

Αυτό μόνο μπορούμε να έχουμε και να κάνουμε τώρα.

Αν δεν το κατανοήσουμε και δεν συναινέσουμε σε αυτό  σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να βρέξει ευρώ ο ουρανός , ούτε να τα μοιράζει καμία κυβέρνηση σε δημοσιογράφους μόνο…  

Στη σύσκεψη αυτή η μόνη πρόταση  της Διοίκησης Σόμπολου

 ( εισήγηση Αγγέλη – Χριστοδουλίδου) ήταν να ζητήσει ΔΑΝΕΙΚΑ

( κι αγύριστα )  από τις Ενώσεις μας!!

Να ξεκινήσουμε, δηλαδή,  μόνοι μας το δρόμο της καταστροφής αφού αυτός είναι ο δρόμος του δανεισμού.

Με δεδομένο ότι ο  ΕΔΟΕΑΠ είναι  το μοναδικό ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας  με μηδενικό δανεισμό είναι το απόλυτο λάθος να σκεφτόμαστε  καν έτσι!

Θα θυμάστε ότι στην προηγούμενη ΓΣ προειδοποίησα για το έλλειμμα που ο ‘‘γυμνός Βασιλιάς‘‘ Σόμπολος καμάρωνε ότι θα είναι 7 εκ. μόνο. Η πραγματικότητα  δυστυχώς  δικαίωσε  την τότε πρόβλεψη μου. Το 2014 έκλεισε με 15,5 εκ. έλλειμμα .

Η αλήθεια είναι ότι τον Μάρτιο στερεύει η ρευστότητα μας και λήγει η θητεία του ΔΣ . ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ!!

Κάποιοι ετοιμάζουν κοστούμι για καρέκλα ηλεκτρική  και κάποιοι  ετοιμάζουν τις ντουντούκες  του πεζοδρομίου για σκληρό παραταξιακό και συντεχνιακό παιχνίδι.  Ας μη σας ξεγελούν με ψέματα για έργα που ΔΕΝ  έκαναν και για έργα που ΔΕΝ θα κάνουν.

Πιστεύω ότι η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται

στη ΣΥΝΕΣΗ, τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ της ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ και έναν ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ το 2015 μέχρι να δούμε όλοι μαζί οι έλληνες ( και όχι μόνο οι δημοσιογράφοι..) που πατάμε και που βρισκόμαστε.    

Διαβάστε το κείμενο του Υπέρ ασφαλιστικών πάντων Αγώνα μας και ελάτε ενωμένοι κι αποφασισμένοι στην έκτακτη ΓΣ της 28ης Φεβρουαρίου  για να κάνετε εσείς την αλλαγή και όχι όσοι  τάζουν πετραχήλια πριν εκλεγούν και γίνονται λαγοί μπροστά στις ευθύνες . Όσοι έσπειραν λάσπη και διχόνοια θερίζουν τώρα θύελλες .

Έντρομοι  προσπαθούν να ρίξουν λευκή πετσέτα λησμονώντας πως ο ΕΔΟΕΑΠ δεν είναι ρινγκ ,αλλά χώρος ζωής και θανάτου…

Οι Σόμπολοι δεν έχουν καμία πρόταση (εκτός από τα δανεικά) όχι μόνο για τον ΕΔΟΕΑΠ ,αλλά ούτε καν για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης  αυτής της έκτακτης ΓΣ στην οποία σύρονται με καθυστέρηση μηνών. 

Απαιτείστε Προτάσεις για την έξοδο από την κρίσιμη κατάσταση και κυρίως, ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ το ΜΕΛΛΟΝ στη ζωή και στη δουλειά δηλαδή το μέλλον όλων μας  στον  ΕΔΟΕΑΠ       ! 

Συνάδελφοι ,

Ρίψασπις και φυγόπονη δεν υπήρξα ποτέ!

Σήμερα  παραδίδω σε   όλους σας το ΠΛΗΡΕΣ κείμενο αυτής της ιστορικής σημασίας αγωγής,  με τα επιχειρήματα μας, γιατί όλοι εμείς είμαστε οι ενάγοντες. ΄

Διαβάστε την ώστε να είστε όλοι ενημερωμένοι για το Δίκαιο του Αγώνα μας!

 

Σημειώνω ότι οι Προτάσεις που κατατέθηκαν στη διαδικασία  από πλευράς μας και   από το έγκριτο εξειδικευμένο νομικό  γραφείο Μωράτης – Πασσάς,  στο οποίο την αναθέσαμε το 2012 είναι προτάσεις νομικού κύρους και εγκυρότητας που δύσκολα θα καταρρίψουν οι παντελώς αδύναμες προτάσεις της Διοίκησης της ΤτΕ. Όπως τουλάχιστον τις διαβάσαμε και τις έχουμε.

Εσείς, όλοι εμείς, συνάδελφοι είμαστε οι  ενάγοντες κατά της ΤτΕ  και θα νικήσουμε γιατί έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι από τις μαύρες μέρες του 2012 , γιατί τα κλεμμένα πρέπει να γυρίσουν πίσω και γιατί  υπερασπιζόμαστε την ίδια μας τη Ζώη και τη Ζώη των παιδιών μας και των γερόντων μας .

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΕΜΜΕΝΕΙΝ για τον Ανθρωπο μόνο

Ελένη Β. Σπανοπούλου

Πρώην Πρόεδρος ΕΔΟΕΑΠ

Μέλος ΔΣ 

 

 

ΥΓ1 Διαβάζοντας προβοκατόρικες ανακοινώσεις  με άχρηστους και καιροσκοπικούς λεονταρισμούς κρίνω αναγκαίο να σας ενημερώσω ότι στις ψηφοφορίες για την συνέχιση ή…μη (!!) του  δικαστικού αγώνα κατά της ΤτΕ έχει καταγραφεί πλήρως στα πρακτικά η ηττοπαθής στάση Πάνου  Σόμπολου  που δολιχοδρομούσε προσπαθώντας,  εις μάτην ,να αποφύγει το…πικρό ποτήρι  σύγκρουσης με το Σύστημα της ΤτΕ επικαλούμενος το μεγάλο κόστος για την εκδίκαση !

Από κοντά, τα δύο  παράταιρα  αριστερά στηρίγματα του στη διετία που πέρασε. Απουσίαζε ο οικονομικός συντάκτης  Γιάννης Αγγέλης και ψήφισε λευκό η Πόπη Χριστοδουλίδου, με τη δικαιολογία ότι δεν έχει χρήματα το ταμείο να ξοδεύει σε αγωγές που  φαίνεται ότι θα χαθούν !

Παράλογο κι όμως αληθινό… γι αυτό το παραθέτω:

Ποπη Χριστοδουλίδου : ‘‘ Εμείς, ο Γιάννης Αγγέλης  κι εγώ ψηφίζουμε λευκό και όταν θα κερδίσετε τη δίκη καταγγείλτε μας για τη στάση μας.”

Χωρίς σχόλιο ….. Μόνο θλίψη , αηδία και ίσως, θυμηδία!   

ΥΓ2 Με την ίδια  γνωστή ως άνω μειοψηφία, ελήφθη απόφαση ΔΣ  για την αμοιβή  υποστήριξης της αγωγής κατά της ΤτΕ  από το ίδιο  νομικό γραφείο, το οποίο εμείς επιλέξαμε το 2012.Μας έστειλαν δε σε εισαγγελέα για τις  αμοιβές  αυτών  και άλλων έγκριτων και αξιοσέβαστων νομικών.

Δεν χρειάζεται καν  προσπάθεια δικαίωσης μας . Εστίν δίκης οφθαλμός ! Αυτό μόνο…

 

Ελ.Σπ