ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ 

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΟΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! 

Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ

Συνάδελφοι,

Αναφορικά με όσα δημοσιεύονται τις τελευταίες μέρες για τον Ασφαλιστικό μας Φορέα , με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στην Αγωνία σας, αλλά και γιατί πάντα μοιραζόμουν μαζί σας,  διάφανα και δημοκρατικά, τα στοιχεία που αφορούν στον ΕΔΟΕΑΠ , δίνω ενυπόγραφα -  και ως Ταμίας του ΔΣ πλέον- εξηγήσεις σε όλους σας , με αναλυτικά  στοιχεία για την κατάσταση. 

Λίγο πριν τη λήξη της θητείας μας το Διοικητικό Συμβούλιο είναι σε αδιέξοδο.

·          Για το 2015 είμαστε  σε πλήρη αδυναμία να συντάξουμε, ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ! Ξοδεύουμε ,δηλαδή, στα τυφλά ενώ, ήδη, πλησιάζει ο τρίτος μήνας του νέου χρόνου! Κι έτσι βγαίνουμε στη γύρα για δανεικά σε έναν Οργανισμό του οποίου μια μεγάλη δύναμη είναι ο μηδενικός δανεισμός. 

Σχεδόν ακέφαλο, και διχασμένο το ΔΣ δεν μπόρεσε  να δώσει  στρατηγικές κατευθύνσεις  στον Ταμία για τη σύνταξη  οικονομικού σχεδίου δράσης στο 2015. Ανάλωσε μια πολύτιμη διετία σε λαϊκίστικη σκανδαλολογία, ανήθικο ρεβανσισμό και διάλυση των υπηρεσιών.

Μη έχοντας τη δύναμη και τη  βούληση, να πάρει αποφάσεις ώστε  να διορθώσει την κατάσταση, προφανώς  και εν όψει εκλογών, η πλειοψηφία αποφασίζει ότι δεν μπορεί να… αποφασίσει και ότι θα εκτελεί μέχρις αποχωρήσεως μας έναν προϋπολογισμό ίδιο με τον περσινό! Ένα προϋπολογισμό,  δηλαδή , που στο τέλος του 2015 θα εμφανίζει ΕΛΛΕΙΜΜΑ  και πάλι 15.000.000 ευρώ!

Η διαφορά, όμως, τώρα είναι ότι η κάσα  δεν έχει άλλα μετρητά!

Η ρευστότητα στραγγίστηκε ανεύθυνα και  αλόγιστα  μέσα σε δυο χρόνια.

·          Για το  αδιέξοδο αυτό στις 4 Φεβρουαρίου  παραιτήθηκε ο Ταμίας του ΔΣ.                   Στις 8/2, με Καταστατική  ψηφοφορία, εκλέγομαι στη θέση του και δηλώνω ότι: « παρά την προσωπική μου πικρία αναλαμβάνω προκειμένου να αποφύγουμε στάση πληρωμών, ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και ζημιά στην εικόνα του Οργανισμού.»

ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ …ΜΗ  ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ  

Σύμφωνα με το cash flow  (ροές πληρωμών) και με 3.746.051 ευρώ  μετρητά που παρέλαβα  , μέχρι την αποχώρηση μας  στα μέσα Μαρτίου,  θα πρέπει να συνυπογράψω, ως Ταμίας ΔΣ, εντάλματα δαπανών   άνω των 3.000.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι  φεύγοντας  θα αφήσουμε το Ταμείο με  περίπου 700.000 ευρώ σε μετρητά Σε αυτά θα προστεθούν αρχές Μαρτίου από την κατανομή Αγγελιοσήμου ΕΔΟΕΑΠ περίπου 800.000 ευρώ.   

Το  νέο ΔΣ της 13ης Μαρτίου , όμως , θα συγκροτηθεί σε Σώμα στις 21 Μαρτίου και την επομένη  22 Μαρτίου θα πρέπει να καταβάλει συντάξεις 1.250.000 ευρώ ,   ενώ  στις 27 Μαρτίου Μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές 400.000  ευρώ

Πράγμα αδύνατον, αφού 2.550.000 ευρώ που αναμένουμε  από την  τακτική κατανομή Αγγελιοσήμου για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου καταβάλλονται 31 Μαρτίου. 

Αυτά τα χρήματα ζητήσαμε να βοηθήσει ο  αναπλ. υπουργός κος Δημ. Στρατούλης, ώστε να δοθούν στον ΕΔΟΕΑΠ  από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ 20-25 ήμερες νωρίτερα, προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις και οι μισθοί Απρίλιου. ΟΧΙ  δάνειο, αλλά προκαταβολή.       

             Προτάσεις  που κατατέθηκαν στο ΔΣ

·          Δάνειο από τις Ενώσεις  ( Αγγέλης- Χριστοδουλίδου).   Εγκρίθηκε, αλλά δεν ανταποκρίνονται οι Ενώσεις.

·          Δάνειο από ΕΤΑΠ ΜΜΕ   (Σόμπολος ). Εγκρίθηκε, αλλά δεν ανταποκρίνεται, μέχρι στιγμής,  το αδελφό Ταμείο.

·          Ρευστοποίηση  αμοιβαίων κεφαλαίων και μετοχών με μεγάλη  ζημία. (Συζητήθηκε από σχεδόν όλους και  απορρίφθηκε )

·          Δάνειο από Τράπεζα με υποθήκη το ένα από τα δύο ακίνητα μας ή με εγγύηση τα ομόλογά μας του Ελληνικού Δημοσίου (Σπανοπούλου). Δεν τέθηκε καν.  

·          Συγκράτηση εκροών, με σταδιακές τμηματικές  πληρωμές κατά το δυνατόν δλδ ένα με δύο μήνες καθυστέρηση.  (Σπανοπούλου )  Απορρίφθηκε.

·          Αναστολή  του Κλάδου των εφ άπαξ   για δύο μήνες  (Χριστόπουλος ) Απορρίφθηκε.

·          ʼμεση απόφαση για  απονομή όλων των εφ άπαξ και εξόφληση τους  με τμηματική καταβολή , όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό (Σπανοπούλου)Απορρίφθηκε.

Επτά μέλη στο ΔΣ, πλην Χριστόπουλου και Σπανοπούλου,  προκρίνουν και αποφασίζουν:   καμία καθυστέρηση πληρωμών εφ άπαξ . Έτσι λήφθηκαν αποφάσεις  εκταμίευσης,  μόνο για εφ άπαξ: 520.000 ευρώ  τον Ιανουάριο και 470.000 ευρώ  τον Φεβρουάριο, ενώ ακολουθούν άλλες 200.000 ευρώ τον Μάρτιο για αιτήσεις που έχουν εκκαθαριστεί  από Δεκέμβριο μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Αποφασίζεται  ακόμη ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ροή πληρωμών ΤΥΠ με ρυθμό 1.000.000 τον μήνα. 

Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ, που δεν θα έχει παρά λιγοστά  μετρητά  στις 22 Μαρτίου, συνεχίζει απτόητος να καταβάλει εφ άπαξ ,προμήθειες, νοσοκομεία και δαπάνες ΤΥΠ  από τον περασμένο Οκτώβριο αλλά και  τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο  σα να μην συμβαίνει τίποτε! Σαν να περιμένουμε να ανοίξει ο ουρανός και να βρέξει χρήματα μέσα στον Μάρτιο.

Το χειρότερο; Σαν να μην θέλουμε να σκεφθούμε καν τι  πρέπει να κάνουμε.

Να καταρτίσουμε, έστω, ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ένα plan B…

Χαϊδεύουμε αυτιά, κρύβουμε την αλήθεια ,κερδίζουμε παραταξιακό  χρόνο  και μαζεύουμε ψηφαλάκια αρνούμενοι να αντιμετωπίσουμε τη δεινή πραγματικότητα. 

Έτσι… σκέφτηκαν κάποιοι να δανειστούμε από τις Ενώσεις.

Τα Σωματεία όμως αρνούνται, κάθε ένα για διαφορετικούς  προσχηματικούς (ΕΣΗΕΑ), ή πραγματικούς ( ΕΣΗΕΜΘ) λόγους ,  ή και  θέτουν ορθά ερωτήματα (ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ).  

Ειδικά η  ΕΣΗΕΑ ,με  αποθεματικό 17.500.000 ευρώ από τα χρήματα του Αγγελιοσήμου,      μας έσυρε σε  ταπεινωτικούς απολογισμούς, που δεν τιμούν το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού, αλλά υπηρετούν  παραταξιακά οφέλη και ικανοποιούν μισαλλοδοξίες. 

ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ “ H ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ”

Είναι καλό να γνωρίζουμε  όλοι ότι:

1.    Για την ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ μας δαπανούμε  ετησίως 13.100.000 ευρώ  

( φάρμακα, νοσοκομεία, παρακλινικές εξετάσεις,  επισκέψεις σε γιατρούς)

Έχετε ενημερωθεί όλοι εγγράφως   ότι ο Κλάδος Υγείας είναι αρνητικός από το 2001 και επιβαρύνει τον Κλάδο Επικούρησης  

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη των δαπανών του κλάδου  Υγείας   

2.    Για την ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ  σύνταξη δαπανούμε  ετησίως   15.000.000 ευρώ

Έχετε ενημερωθεί  όλοι  ότι  και ο Κλάδος Επικούρησης είναι αρνητικός από το 2012 και βαραίνει τα αποθεματικά μας.   

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη των δαπανών  του Κλάδου Επικούρησης  

3.    Για τη λειτουργία των ιατρικών και διοικητικών υπηρεσιών μας  δαπανούμε ετησίως 7.300.000 ευρώ.  Έχετε ενημερωθεί ότι οι δαπάνες αυτές αποτελούν το  18% του συνόλου των  εξόδων μας και συμμετέχουν κατά 28% στο σύνολο του εσόδου μας 

4.    Σήμερα είμαστε 9600 άμεσα μέλη και συνολικά  17300 με τις οικογένειες μας,  από τους οποίους 2450 είναι οι συνταξιούχοι μας .

Διπλασιάστηκε, δηλαδή, ο πληθυσμός μας και άρα και οι υποχρεώσεις μας σε μια δεκαετία,

 ενώ λόγω της ανεργίας μειώθηκαν οι εισφορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη της αύξησης του αριθμού των μελών μας

Τί σημαίνει  ετησίως 15.000.000 ευρώ   για επικουρική σύνταξη  σε 2450  δικαιούχους;

Τί σημαίνει ετησίως  13.100.000 ευρώ   για την Περίθαλψη  17300 δικαιούχων;

Τί σημαίνει 7.300.000  ευρώ ετησίως για  μισθούς 136 εργαζόμενων, ασφαλιστικά, πάγιες και λειτουργικές ανάγκες  και 5.400.000 στον Κλάδο Πρόνοιας ,φόρους, δικαιώματα Ενώσεων αμοιβές τρίτων , ώστε να διατηρούμε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ την  Δωρεάν Α! και Β! Βάθμια  Περίθαλψη όλων μας και τις καλύτερες επικουρικές συντάξεις σήμερα; 

Σημαίνει ένα σύνολο 40.800.000 ευρώ το χρόνο. Αυτά  σε κανονικές συνθήκες τα εισπράττεις από το Αγγελιόσημο και τις Εισφορές. Σε συνθήκες Κρίσης, όμως,  είναι απολύτως παράλογο να ξοδεύεις παραπάνω απ όσα εισπράττεις και να  κρατηθείς  αλώβητος όταν όλα γύρω σου γκρεμίζονται.

Το είπα το 2010, το 2011. Το φώναξα με κάθε τρόπο  το 2012 …

Δυστυχώς δεν αντέχαμε και δεν θέλαμε να δεχθούμε  την αλήθεια, ότι δηλαδή,

ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΣΤΕ και  βράζουμε  στο ίδιο καζάνι με 10.000.000 συμπολίτες μας!.

Όταν  μέχρι το 2009 εισπράττεις με ρυθμό 68.000.000 ευρώ ετησίως και από τότε  το έσοδο κατακρημνίζεται στα 26.200.000  για το 2014, τότε είναι ανεδαφικό και επικίνδυνο να  συνεχίζεις   το 2015 να ξοδεύεις με ρυθμούς του χρυσού  παρελθόντος, ιδίως όταν το παρελθόν μεν υπάρχει ,τον χρυσό, όμως, στον έχουν λεηλατήσει δια χειρός Προβόπουλου !

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ  την εξέλιξη της ελεύθερης πτώσης των εσόδων μας 

Η ΑΓΩΓΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ  Ο ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ 

Τον Οκτώβριο του 2012 ,με ισχυρή νομική τεκμηρίωση, ικανή πραγματολογική βάση και κυρίως ΕΝΩΜΕΝΗ ,κόντρα στον αθέμιτο πόλεμο του πιο βρώμικου πολίτικου, οικονομικού, εκδοτικού, δημοσιογραφικού και συνδικαλιστικού Συστήματος η Διοίκηση Σπανοπούλου  κατέθεσε τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην Ελλάδα  αγωγή Ασφαλιστικού Φορέα  κατά της ΤτΕ. Διεκδικήσαμε  τα μετρητά  90.000.000  ευρώ που υποχρεωτικά βάσει του νόμου  από το 1997 καταθέταμε και  οι διοικούντες την Τράπεζα Ελλάδος ΑΔΙΑΦΑΝΩΣ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ  και παρέδωσαν στο εγκληματικό Κούρεμα του Κοινού Κεφαλαίου.

Η Αγωγή μας εκδικάζεται στις 27 Μαΐου  στην Ευελπίδων και είναι η Μητέρα όλων των μαχών στον αγώνα όλων μας για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ. 

Τον Μάρτιο του 2013 ,  αποχωρώντας παραδώσαμε Ομόλογα , Μετοχές και Αμοιβαία Κεφάλαια, αξίας 12.700.000 ευρώ  αγορασμένα με  περίπου 65.000.000 ευρώ στο διάστημα 1999- 2005.

Σήμερα ο ΕΔΟΕΑΠ διαθέτει χρεόγραφα αξίας 13.100.000 ευρώ που  φθίνουν συνεχώς , λόγω της πολιτικής αστάθειας. 

Παραδώσαμε ΟΜΩΣ και  ρευστότητα σε καταθέσεις  ΜΕΤΡΗΤΩΝ,

ύψους  39.000.000 ευρώ!

Η σημερινή Διοίκηση θα παραδώσει στις 13 Μαρτίου διαθέσιμα μετρητά περίπου  700.000 ευρώ  και υποχρεώσεις  άνω των 3.000.000 ευρώ.

Αν δεν δοθεί  ΑΜΕΣΑ τις επόμενες ημέρες η προκαταβολή 2.550.000 ευρώ  από το ΕΤΑΠ ΜΜΕ για να πληρωθούν οι συντάξεις στις 22 Μαρτίου θα πρέπει να ρευστοποιηθούν ομόλογα, αμοιβαία και μετοχές με ζημιά από ένα ΔΣ που θα έχει συγκροτηθεί σε σώμα μόλις στις  μια  ή δύο  μέρες πριν!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τον Κουμπαρά του ΕΔΟΕΑΠ τότε και σήμερα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την εξέλιξη των ελλειμμάτων μας  στην Κρίση  2010 - 2014

 ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ 3%

Συχνά πυκνά ρωτούν οι συνάδελφοι :, πόσα μας χρωστάνε ,γιατί δεν τα εισπράττετε, ποιοί μας χρωστάνε ; Γιατί δεν τους κυνηγάτε;;

Απαντώ με στοιχεία για οφειλές  που διαθέτω ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και έχω καταθέσει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στις ΕΝΩΣΕΙΣ  ΜΑΣ από το 2012!!!  

( Σημ. Αφορούν σε χρέη άνω των 10.000 ευρώ, καθώς πρόκειται για δεκάδες χιλιάδες εγγραφές και οφειλές εικοσαετίας και βάλε...)

1.    Ο ΕΔΟΕΑΠ ως ΝΠΙΔ δεν μπορεί να μπει στα ΜΜΕ για έλεγχο όπως μπορούσε - αλλά δεν το έκανε - το πρώην ΤΣΠΕΑΘ. 

2.    Μπορεί να  εισπράττει, να καταχωρεί/παρακολουθεί  τις οφειλές, να τις διεκδικεί πιέζοντας και αν οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν να στέλνει μέσω της Νομικής Υπηρεσίας τους οφειλέτες στα δικαστήρια με αγωγές και μηνύσεις. Αυτό σημαίνει ότι η δικαίωση και η είσπραξη θα γίνει μετά από αρκετά  χρόνια.

3.    Στο μεταξύ, κάθε νέα κυβέρνηση κατά διαστήματα προχωρά σε ευνοϊκές ρυθμίσεις μέχρι αυτή των 100 δόσεων που συζητείται τώρα έναντι των 72 που ισχύουν σήμερα.

4.    Μέχρι το 2009 και τη Διοίκηση Κιάου δεν υπήρχε στον ΕΔΟΕΑΠ Τομέας ΕΣΟΔΩΝ! Λειτουργούσε άτυπα τμήμα στο Λογιστήριο και είχε  ακαταχώριστο έργο  δέκα χρόνων (1996-2006 !)

5.    Μέχρι το 2009 και από 20ετίας εκκρεμούσαν  ΜΟΝΟ περίπου 40 νομικές διεκδικήσεις μας καθώς ούτε το λογιστήριο, ούτε οι διοικήσεις αποφάσιζαν εύκολα  να στείλουν στα δικαστήρια τις οφειλές, κυρίως εργοδοτών με τη λογική του έχουμε χρήματα και  η σύγκρουση θα είναι σε βάρος των εργαζόμενων αν κλείσουν τα μαγαζιά …

6.    Από το 2009 μέχρι και σήμερα ο αριθμός αυτός έχει ξεπεράσει τις 200 και πρέπει να αυξηθεί με συστηματική εργασία βεβαίωσης οφειλών, πίεσης για είσπραξη και αν δεν ρυθμιστούν βάσει νόμου και δεν υπάρξει ανταπόκριση των οφειλετών,  τότε με νομικές προσφυγές κατά πάντων, χωρίς εξαιρέσεις.

7.    Δυστυχώς στο πλαίσιο εξυπηρέτησης  εκδοτικών συμφερόντων  υπήρξε και  έκδοση  μη νόμιμων ασφαλιστικών ενημεροτήτων. Με τη συνεργασία υπαλλήλων και συνδικαλιστών…  Καμία Διοίκηση δεν μπόρεσε να δει αναλυτικά λογιστικά  καταγεγραμμένο ποιος χρώσταγε και τι χρώσταγε ακριβώς!                                                      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ….

              ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις απαιτήσεις Εσόδων  

Εδώ φτάσαμε συνάδελφοι!

Όλο το ζήτημα, είναι να πάρουμε τα 2.500.000 ευρώ ΠΡΙΝ τις …εκλογές της 11ης Μαρτίου ώστε στις 22 Μαρτίου να καταβληθούν οι επικουρήσεις Απρίλιου. 

Και ακριβώς λόγω των επερχόμενων εκλογών βλέπω να παίζεται μπροστά στα μάτια μας, ένα φρικτό και ανήθικο παιχνίδι ανάμεσα σε ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις. 

ΠΟΙΟΣ δηλαδή   θα προλάβει  να πει στους ψηφοφόρους ότι έφερε τα χρήματα   στον ΕΔΟΕΑΠ ,χωρίς να εξηγούν ότι αυτά είναι  μόνο μια  ταμειακή διευκόλυνση 20-25 ημερών που ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!

Γιατί  ακόμη και ΕΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ τώρα , η βόμβα θα εκραγεί στα χέρια της νέας Διοίκησης  στις 22 Απριλίου, αφού δεν θα υπάρχουν χρήματα για την καταβολή 2450 επικουρικών συντάξεων  του Μαΐου.

Μη βρίσκοντας … σάλιο στο Ταμείο το νέο ΔΣ θα αναγκαστεί να ρευστοποιήσει χρεόγραφα, σε όποια τιμή έχουν τότε, αφού η Ελλάδα θα αγωνίζεται να σταθεί όρθια, με μια Συμφωνία που η  συνέχιση της θα κρίνεται τέλη Απριλίου, από τους θεσμούς των εταίρων μας  στις Βρυξέλλες.

*Αυτό για να συμβαδίζουμε και με τους νέους όρους  στη ζωή μας. 

Τί θα συμβεί, λοιπόν , τότε;

Θα κρατηθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος του 2015 χρηματοδοτώντας  το έλλειμμα  και της φετινής χρονιάς από τη ζημιογόνα ρευστοποίηση αποθεματικών μας , σε συνθήκες τραγικές για την ελληνική οικονομία.

Τον Μάρτιο του 2016  θα βρεθούμε χωρίς μετρητά, χωρίς αποθεματικά, χωρίς μέλλον.

Αυτό είναι το ποτήρι μισοάδειο , που από ανευθυνότητα, ανικανότητα και πανάθλιο  ρεβανσισμό για δυο χρόνια η πλειοψηφία του ΔΣ επέτρεψε να κατισχύσει και να βαραίνει και  τις ζωές  και τον ΕΔΟΕΑΠ όλων μας.

Υπάρχει κανείς που βλέπει το ποτήρι του ΕΔΟΕΑΠ  μισογεμάτο ;

Υπάρχει κανείς με ρεαλιστικές προτάσεις και αξιόπιστες λύσεις που θα δώσουν στο Ταμείο μας το φιλί της παράτασης ζωής, ώστε να ανακάμψει μαζί με την ελληνική οικονομία και κοινωνία; 

ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ…ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΣ το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ζητείστε να τις ακούσετε ή καταθέστε τη δική σας πρόταση όσοι έχετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ,ΑΠΟΧΗ

ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑΣ… 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ! Να είμαστε όλοι το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως είμαστε όλοι στο γκισέ του ΤΥΠ   όταν έχουμε πρόβλημα υγείας και στο ΑΤΜ της ΕΤΕ όταν περιμένουμε  τη σύνταξη μας. Και να σκεφτόμαστε, όχι μόνο τους γέροντες, αλλά και τους νεότερους  που  παλεύουν στην ανεργία και τη μαύρη εργασία και αγωνιούν μαζί μας.   

 

Ελένη Β. Σπανοπούλου

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

Ταμίας ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

 

ΑΝΑΓΚΑΙO ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΓ Σε ότι με αφορά συνεχίζω την προσπάθεια για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Και θα συνεχίσω ακόμη και αν το πνέον τα λοίσθια συνδικαλιστικό σύστημα της Ακαδημίας επιχειρεί να με εμποδίσει με συκοφαντίες, χτυπήματα κάτω από τη μέση, άκρατο κανιβαλισμό, ανώνυμες και  επώνυμες καταγγελίες σε εισαγγελικά γραφεία και  εξουθενωτικές πειθαρχικές ποινές διαγραφής μου από το Σωματείο  στο οποίο ανήκω με τιμή  εδώ και 37 χρόνια.